30 de març del 2013

Elderflower cordial


Farà ja dos anys que et vaig tastar per primera vegada, mentres estava de permís maternal de l'Eloi. Recordo perfectament el dia: lluent, calorós, alegre...a casa de la sueca. Al glopejar-te, l'estiu va venir encara més de cop a dins meu i un sol lluent va començar a brillar a dins meu. Tenia plaer.
Em dóna positivisme només recordar aquella sensació. Sempre que puc et torno a beure pero res és equiparable amb el primer glop.
I avui t'he tornat  probar. Perquè avui es respira a  estiu tot i la neu que cobreix els carrers, perquè avui metafóricament parlant és estiu i ho hem de cel.lebrar amb aquest cordial. 

Aquí deixo la recepta:



Ingredients

Preparation method

  1. Gently rinse over the elderflowers to remove any dirt or little creatures.
  2. Pour the boiling water over the sugar in a very large mixing bowl. Stir well and leave to cool.
  3. Add the citric acid, the orange and lemon slices, and then the flowers.
  4. Leave in a cool place for 24 hours, stirring occasionally.
  5. Strain through some muslin and transfer to sterilised bottles.


    Elderflower: flor de saüc



1 comentari:

  1. És força bo sí, ben fresquet sota el sol a prop de les Meadows...en els dies bons que fa a Edinburgh, s'ha d'aprofitar! Crec que per allà el sud aquest beuratge no-alcòholic no és gaire conegut, però per aquestes nòrdiques contrades, Alemanya i els països escandinaus triomfa bastant.

    ResponElimina